Nya!

Det finns olika delar i LH världen. Den första delen är den som inte har många läsare. Så var det med Viggan Stuteri. I början var man den som inte brydde sig så mycket men sen när Viggan blev mer känt så hamnad jag hos dem som har fler läsare.
Här kommer några nya sidor som inte alla har läst!
Stallsadel.n.nu
Ponnypenny.blogg.se
Solbackenstuteri.devote.se
pantana.blogg.se
stallblomma.bloggplatsen.se
rosenstallet.n.nu
Osynligahast.n.nu

Det var några men det kommer fler

Kramiz Pao


Många bloggar som slutar!

Det blir bara fler och fler som slutar.
T.ex
Neiwada
Långedal
Rosgården
Titta nu ordentligt på texten jag skriver!
Alla som nu tänker sluta, varför?
Vill ni göra oss ledsna eller är det inte kul längre.
Vi skulle sakna er för evigt och det hoppas jag att ni vet!

Pao

Långuteritt

Idag blev det en väldigt lång uteritt åt Jupiter. Det blev någon galopp men mest skritt han skulle ju orka hela vägen. Vi red igenom skog och stigar några gator. Han var väldigt  avspännd men väldigt svettig när vi kom hem. Det var ju typ 25 + ute. Det är mycket för mig och Jupiter. Det rann svett från båda. Vi tog en liten pause på ett fält med en skog bara för att han skulle få pusta. Direkt när jag tagit av han sadeln skakade han säg som en hund så jag blev ganska blöt av svett. Inte bara mitt. :P När vi var hemma så duschade jag av honom och sen fick han gå ut i sommarbetes hagen igen. Exit står ju i paddock så de får gå två där för att de inte ska vara ensamma. Han står inte med Exit hela tiden. Exit är ju också inne ibland.
Outfit kommer!
 
 
Pao

Lovely Carry

Limetree Qui-Gon JinnLimetree Qui-Gon JinnLimetree Qui-Gon JinnLimetree Qui-Gon Jinn
 
Lovely Carry

Sto
Welsh Mountain
 
132 cm
8 år
Carry är en jättesnäll ponny. Hon är mycket duktig i hoppning men dressyr är inte det bästa hon vet. Carry är lite skygg av sig, men kan gå riktigt långt med rätt ägare! Hon är den ponnyn med glimten i ögat och ett hjärta av guld. Hon har inte tävlat en men det kommer hon göra nuu i framtiden. Hon är stikelhårig med en lykta.
Heltäckande strumpor på alla fyra ben och en rosa mule. Hon älskar som sagt att hoppa och att rida ut. Me dock gillar hon inte för snabba rörelser eller arga ponnysar/hästar.
 
P.s Pass kommer! D.s

Ny ponny!

Nu har jag en ny ponny. Det är en stuteri Viggan hade förut. Ponnyn heter Lovely Carry. Kallas Carry. Spegel liten dam som är lite skygg av sig. Hoppas hon trvis. Hon kommer imorgon elr så var det i övermorgon. Mer info om henne kommer. Bilden ville inte ladda upp sig men det kommer annan info och bilder sen.
 
Ha det bra
 
Pao

Barocko?

Vet inte om du läser det här men hur går det med Sky?

Mixie!

Mixie är nu såld till en luftmänniska som heter Sara och som kommer att ha bra hand om henne. Hon satsar mest nu på hoppningen!
 
Pao

Dåliga nyheter!

Under kvalet när jag hoppade så har Exit blivit halt han sträckte sig ordentligt och därför missa och rev vi en massa hinder. Det kommer ta ett tag innan han blir bra igen!
Jag vill också säga till Neiwada, we miss you forever! :(

Pao

Dålig uppdatering!

Fram till onsdag komm er det att vara dålig uppdatering. Kollar in ibland!

Pao

SM

OapPao
Idag är det ju SM hos Neiwada i hoppning. Åker dit med Exit och vi båda är taggade! Hoppas det går bra! Outfiten!
a!

Simtur!

PPNu bestämde jag mig att Jupiter och Exit skulle få komma ut lite och Exit ska ju tävla Sm imorgon så dem fick ett lugnt promenad. Jag cyklade och så höll jag i tyglarna. När vi kom fram byte jag om till bad kläder och hoppade i.Min Vevve tog Jupiter och jag tog Exit. Hon har ju ridit Jupiter tidigare oxh så gick vi ner till vattnet. Vi började att sitta på och sen när dem börja simma gled vi av och hängde bredvid. Det var riktigt kul och mysigt och nu får jag hoppas att det går bra för mig och Exit imorgon på Hopp Sm!♥

 

Titthinder! (Torsdags)

Nu har jag och Exit tränat super hårt för Sm. Dagens "tema" var titthinder. Det var jag och min kompis som hoppade. Jag red Exit och hon red sin som heter Sisco. När vi byggde fram så gjorde vi en liten knepig bana så att hästarna skulle vara förberedda inför SM (det är ju bara jag som ska tävla Sm av oss) Men det gick jättebra och vi är väl förberedda så jag håller tummarna i allafall!

Fölet!

Idag kom det lilla söta fölet. När jag kom till Soreca så stod Queen och betade som vanligt så jag tänkte att jag tar dem till en mindre hage så såg jag som en liten paddock hage som jag ställde Queen i. Efter kanske 45 min (inte på riktigt) så såg jag att svetten börja rinna och hon la sig ner. Sen helt plötsligt sticker en liten föl hov ut och sedan två. Det var ett konstigt sätt att ta sig ut på men det gick. Så jag satt där först med en och sedan med två. Fölet var snabbt uppe på ben och sprang omkring med sin mamma. Så jag valde att släppa dem med dem andra. I början höll jag dem på avstånd och sedan kom Fly och skulle hälsa på nykomlingen. Så snäll och försiktig var hon! Sen sprang fölet och Queen omkring i hagen. En liten bild på fölet!

Till min kompis!

Nu ska jag till min kompis och hon ska hoppa sin luftis Sisco och jag Jupiter. Exit: gårdagenspass kommer!

/Pao

Hoppning! Igen....

Idag hade jag en vän på besök som också gillar att rida LH så vi gjorde en bana som vi skulle hoppa. Det är ju inte så stort här så det blev ganska trångt. Det var en omhoppningsbana så det var mycket snäva svängar. Eftersom att jag ska tävla Exit i hopp SM så träna vi på snabbt men säkert. Först när vi värmde upp var det så att vi skritta och trava ett varv runt huset och sedan körde vi några varv galopp också. Sen satte vi igång med att hoppa fram. Först kom vi på ett litet räcke som log på 50 cm. Först i trav och sen galopp. Exit var irriterad på det flygande martingalen för när man är på marken så sitter den bra och lite klapp som den ska, sen typ drar han ihop halsen så den blir kortare. Jag antar att han gör så när han är lite väl överladdad. Vi hoppade banan på 50 cm förutom en oxer som log på 70 cm. Sen eftersom höjde vi och i slutet låg jag och Exit på 110 cm på oxern och 90 cm på resten av banan. Han slappnade också av motslutet så han längde sin hals till normalt. :P

Dressyr!

Lilla Jupiter har ju inte gått på två dagar (även fast jag inte skrivit om det) så jag tänkte att han skulle få det han älskar att göra! Dressyr! När jag hämtade honom var det hur mycket myggor som helst! Så jag tänkte att de ska få varsin flughuva. Jag ska skaffa det till Mixie Queen och Sky. Han kom travande mot mig. Exit fick stanna med sin andra kompis Joey! Han är verkligen super söt som mina andra luftisar. Jag gjorde i ordning honom och gick ut och plötsligt börja det åska så jag gick in i ridhuset och red. Vi övade på förvänd galopp. Först värmde jag upp i alla gångarter och sedan började jag med övningen. Han var så mjuk och han hade nog längtat efter ett dressyrpass. Jag fattade galopp och gick in på små bågar för att i början av bågen så ställde jag inåt och då gick han i höger galopp och höger varv, sen ställde jag åt vänster och var i slutet av bågen och då skulle han fortsätta gå i högergalopp. Det gick bättre en förväntat och han var pigg och glad. Outfiten vill inte ladda upp sig så kommer tomorrow!

Hoppelihopp!

Idag skuttade jag lite med Exit inför SM. Han är ju lite svår att hoppa för han blir lite seg mellan hindren och när man rider mot dem så gasar han på så jag ska försöka prova med martingal men han är inte van vid det så idag tog jag Montys gamla och spände in den eftersom att han var häst och Lilla Exit är D ponny. Sen när jag satt på sadel martingal och träns så gick jag ut till mellan hagen som jag brukar rida i och satt upp. Jag kände så negativa rörelser från början till mitten och jag tror att han störde sig på martingalen. Han vifta med huvudet och sparkade till ibland. Jag bara kände att hela passet skulle gå dåligt, och det var bara sista skuttet vi tog som låg på 50 cm blev så där bra så man får en härlig känsla. Så jag skulle verkligen behöva martingal för jag får nästan hans öron upp i ansiktet men han stör ju sig på det. Vad ska jag göra?
Beskriver outfiten!
Brun hoppsadel (vanliga)
Brunt pullarnos träns (vanliga)
rosa schabrak med hjärtani rött
rosa boots med hjärtan i  rött
Martingal (Montys gamla)
Rosa benskydd
Rosa pannband (vanliga)
Kram Pao

Kommentarer?

0 kommentarer har jag sett länge när jag loggat in. Man får inte så stor blogglust. :( Ingen annan som vill anmäla sig till hopptävlingen?

Kram Pao

Kommentarer?

0 kommentarer har jag sett länge när jag loggat in. Man får inte så stor blogglust. :( Ingen annan som vill anmäla sig till hopptävlingen?

Kram Pao

Tjockisen!

Idag blev det en härlig uteritt med lilla tjockisen Exit. Han var ju inte jätterund eftersom att sadelgjorden kom runt men han har blivit lite rund. :P 
Även fast han inte tyckte det var så jobbigt tränade vi väldigt mycket i uppför och nerförsbackar. Han var lite klumpigare en vanligt men så är det!
Det tog ca 45 min och efter det var han väldigt svettig så jag spolade av honom hos mig och sedan trädde på grimman under träns och tror det eller ej så red jag barbacka ner till han sommarbeteshage, där släppte jag honom och han sprang till Jupiter! ♥
 
 

Snart kommer fölet!

När som helst kommer Queens lilla föl, och därför så ska jag fråga J på Soreca om jag kan övernatta någonstans så att jag har lite koll! ^_^
Så spännande!
 
Kram Pao
 

Dålig uppdatering

Förlåt men jag är neråt i landet och det är bara min mamma som har internet på sin mobil. Men lutfiskarna går på bete och mår toppen. Om J skulle läsa det här så undrar jag om hon kan ta en promenad med Queen och kolla hur stort fölet blivit.

Kram Pao

Rosgården Horse Show

Imorgon åker jag till Rosgården och tävlar med Exit och kanske Sky men det är bara jag i LC så vi får se. Efter det åker vi neråt landet med Exit och Jupiter. Där ska vi vara i en vecka så blir kanske lite dåligt med inlägg men kanske något tidsinställt inlägg!

Kram Pao

Hopptävling!

Nu  tänkte jag starta en hopptävling.
När? 5 Augusti
Var? Här hemma på stallplan Man kan komma hit vid 9
Hur? Tävlingen hålls på min lilla "gård". När man anländer ska man ha visat pass för att parkera och sedan betlar man start avgiften som är 200 lp. Då får man också gå och kolla på banskissen och startlistan (kommer upp på bloggen) Sedan hoppar man den klass och startnummer man har och sen kommer resultaten och priserna upp efter! För att få reda på vilken höjd man ska hoppa klicka här så kommer man till gammla Neiwada där det står! Anmälan görs på kommentar eller mejl. stallpearlsunlight@live.com Skicka en länk eller fil med pass!
Lätt: C
1. Pao & Little Mix
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
 
 
Lätt: B
1. Luftlycka & Azula
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
 
 
 
Lätt: A
1. Pao & Last Exit
2. Luftlycka & Lycka
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
 
Lycka till!

Present till Simwim!

Du får ett ...... 
Hinder! Hehe hade ingen annan ide'!
 

Vad dum jag är!

Jag glömde ju att lägga upp en present till Simwim! Kommer imorgon!

Kramiz Pao

Jupiter - Hoppning

Jupiter är ju en dressyr ponny för några olika andledningar och en av de är att han blir så klumpig och inte så lätt på hovarna så han kan hoppa av tillräckligt mycket. Men idag kände det som en helt annan ponny. Han hade framåtbjudning och viljan! Vi började med ett hinder med trav bommar framför och det gick galant. Sen kortade jag avståndet och det gick dåligt allt blev bara pannkaka! Så jag längde jag super duper lite och då blev det bättre. Sen ökade jag avståndet till galoppbommar som gick ganska bra. Eftersom att han var lite vinglig så gjorde jag om det en till gång och då gick det bättre! Sen höjde jag hindren och det gick bra. Han hade balansen och vi flög över. Det högsta Lilla Jupiter har hoppat är åttio cm och nu hoppade vi 1 m så stolt över min lilla heest! :p
 
Outfit koommer tomorrow!
 
Kram Pao

Mixie?

Om jag skulle sälja Mixie skulle någon vara intresserad då?
Snälla svara gärna på denna fråga.

Kram Pao

?

Vart tog alla vägen? :(

Kram Pao

Promenad!

Åkte över till Soreca där Queen står på bete och tog en liten promenad. Jag borstade rent henne och satte på träns och gick ut. Jag gick de vägar i skogen som J tipsat mig om och hon har verkligen rätt! Det är hur fint som helst! Det tog ca 45 min för jag ville inte ta längre lite för att man ser att hon redan har ett litet föl i magen. Lilla Queen ska få ett föl! Det blir säkert jättefint och bra!
Outfit!

Lat!

Den här veckan har jag varit lite lat om allt bloggande men det ska vi ändra på! :P Ha det bra så länge!

P.s Idag släppte vi Mixie och Sky med Queen Queen Fly och dem var helt galna! D.s

Presenter till mina favvobloggar!

Neiwada! Super bra blogg och du skriver så bra inlägg så jag tror att jag svimmar! :P
 
 
 
 
Soreca! Har väldigt bra kontakt med er och ni är alltid snälla mot mig! <3
Till R
Till J 
 
 
 
 
 
Rosgården! Uppskattar din blogg rejält och du verkar ärlig!
 
 
 
Stall Blommgården! Du har en söt och mysig blogg med bra inlägg och mycket annat!
 
RSS 2.0